Vad menas med DCA (Dollar cost averaging)?

Förklaring av DCA eller dollar cost averaging

Vad är egentligen DCA?

DCA står för Dollar Cost Averaging vilket i simpla former betyder att du lägger in en summa vanligtvis varje månad och över tid får du en medelsumma som varje coin/aktie har kostat dig.

På detta vis har investerare insett att det är ett säkrare sätt att få vald coin/aktie till ett lägre pris per coin/aktie.

Genom att dela upp investeringarna i mindre belopp kan du förhindra att marknadens volatilitet påverkar din investering och kan därmed mildra risker som du annars kan orsaka dig när du gör ett köp vid fel tidpunkt. Eftersom till och med experterna misslyckas med att läsa rätt gällande marknad kan DCA hjälpa till att jämna ut ditt inträde på marknaden genom att balansera ut eventuella negativa effekter som vissa av dina köp kan ha orsakat.

Varför väljer folk DCA?

Det är svårt/omöjligt att veta hur kryptomarknaden kommer se ut, eftersom den är så volatil så bir det snarare ett stressmoment som är både tids och energikrävande, att försöka leta efter en öppning till att lägga sina hårt investerade pengar på vald krypto.

Exempel på DCA eller dollar cost averaging
En bild på hur DCA kan se ut

Fördelar med DCA (Dollar cost averaging)

  • Du minskar risken att ”investera vid dålig tidpunkt”.
  • Ett exceptionellt vis att förbli intresserad och investerad utan någon form av stress, djup forskning eller att konsumera för mycket tid.
  • Om du inte har tid och resurser att veta när du ska investera i krypto, kommer användningen av DCA som strategi gynna dig på lång sikt.
  • Du har mindre risk att förlora dina sparade pengar då du bara investerar en mindre summa varje gång.

Nackdelar med DCA (Dollar cost averaging)

  • Dina vinster kan komma att vara lägre än vad du kan tjäna genom en klumpsummainvestering som du gjorde när marknaden var nere.
  • Du debiteras en transaktionsavgift varje gång du investerar i krypto, vilket ökar dina utgifter under hela investeringen.

Slutsats

Oavsett om du investerar i krypto eller aktier har det visat sig att marknaden går upp över tid, om du investerar en gång i månaden kommer du göra betydligt större vinst än de som inte investerar alls.

Även fast du kör DCA-strategin kan du givetvis lägga in en större summa när du ser att marknaden är nere och du känner att den kommer gå upp igen. Vissa kallar det för rea!

Gällande DCA så förespråkar jag framförallt detta på Bitcoin, Ethereum, ADA och aktier. Gällande altcoins så är detta kanske inte en strategi som passar dig då de flesta altcoins håller inte tillräckligt länge att kunna lägga upp en DCA strategi. Där är det snabba puckar som gäller.

”Om du inte hittar ett sätt att tjäna pengar medan du sover får du arbeta tills du dör.”

Warren buffet

Om du är intresserad att starta upp din kryptokarriär så klicka här!

Du får 10$ när du köper bitcoin för 100$, tänk hur mycket det kan bli i framtiden, om du börjar NU!

För mer info gällande krypto så ta en titt på våra nyheter.

Vill du ha mer information gällande våra topprankade kryptomarknader så kolla här nedan.

Du har börjat handla men vet inte riktigt vilken wallet du behöver?

#Kryptofy #Krypto #Bitcoin #WarrenBuffet #Ethereum #Cardano

Similar Posts

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *