Varför tackade Avanza nej till krypto?

Kryptonyheter

Avanza kommer inte erbjuda kryptohandel i samarbete med Safello.

Aktiemäklaren avbryter de planer som funnits för ett potentiellt samarbete med den svenska kryptohandlaren, det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagen ingick en avsiktsförklaring i mars med tanken att låta Safellos tjänster inom kryptomarknaden erbjudas via Avanzas plattform. Då kryptomarknaden är oreglerad så har Aktiemäklarna gjort en mer djupgående utredning och kommit fram till att man i nuläget vill avbryta planerna som skulle skridas till verk i form av att handla krypto direkt på Avanzas plattform. Bolaget vill istället vänta på en tydligare reglering av marknaden.

”Vår ambition med avsiktsförklaringen var att undersöka om vi tillsammans med Safello kunde erbjuda handel i kryptotillgångar på ett informativt och ansvarsfullt sätt. Vi har haft en konstruktiv och bra dialog med Safello och har under utredningen fått ett gott intryck av deras verksamhet. Vi har dock i vår utredning i nuläget kommit till slutsatsen att avvakta med ett eventuellt erbjudande av handel direkt i kryptotillgångar-”

Rikard Josefsson, VD på Avanza.

Kryptonyheter

Vill du köpa krypto så klickar du här.

Vill du läsa mer i vårt nyhetsfeed klickar du här.

Vill du lära dig mer om vilka kryptohandlare vi tipsar om så klicka här.

#Krypto #Bitcoin #Btc #Eth #Nyheter #Kryptonyheter #Kryptoheter

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *