|

Hur fungerar handel med kryptovaluta 2022?

Bitcoin och handel med kryptovaluta
Kryptovaluta man kan handla med

Handla med kryptovaluta, hur fungerar det?

I allt högre takt tar krypto mer och mer plats i samhället och nyhetsvärlden. Men hur fungerar handel med kryptovaluta som bitcoin och vart kan man göra det?

Än så länge är vi väldigt begränsade när det kommer till att handla med olika kryptovaluta även ifall det går. Stora företag så som Tesla har använt sig av Doge coin och annan kryptovaluta som betalningsmedel till deras bilar. Även verktyg som man skapar hemsidor och e-butiker som shopify har börjat erbjuda plug-in program som gör betalning med kryptovaluta tillgängligt som betalningsmedel för den som vill använda det

Kan jag betala i butik med krypto?

Det är ännu inte vanligt att du kan gå in i en fysisk butik och handla med krypto. Dock finns det svenska företag som har börjat accpetara bitcoin och krypto som betalningsmedel. Ifall du är intresserad av att testa på att handla med krypto så finns här en lista med företag som erbjuder kryptobetalning . Binance har även utvecklat en ny sorts betalningslösning som kommer underlätta för företag som vill möjliggöra handel med kryptovaluta.

Vi ser även att krypto växer sig starkare i andra länder. El Salvador gjorde bitcoin till en officiell valuta år 2021.

El Salvador tog detta beslutet för att motverka den extrema inflationen landet hade fått. genom att använda sig av bitcoin kunde landet minska inflationen och göra sin sluta starkare.

Kommer jag kunna handla med krypto i framtiden?

Handel med kryptovaluta kommer med största sannolikhet att utvecklas och göras enklare. Eftersom att valutor så som bitcoin (BTC) har ett bestämt antal mynt tillgängliga och när dessa har brytis fram så finns det inte fler och utbud och efterfrågan styr då priset. Detta gör att bitcoin är ett perfekt verktyg för att motverka inflation. Precis på så sätt som El Salvador har använt det.

Vi ser redan idag en skenade inflation i Sverige men även i andra länder och världsekonomier. USA ser idag stora problem med inflationen och Kina stora i branten på inflation pga överbebyggelse. Eftersom dålig ekonomi drabbar landets invånare hårdast så är ofta länderna måna om att försöka motverka inflationen och krypto är då ett bra alternativ.

Även fall länder inte använder sig utav krypto för att underlätta för sin ekonomi så utvecklas hela tiden samhället och fall Metaverse utvecklas på den nivån som vi tror så kommer krypto oavsett ha en stor framtiden. Är du osäker om vad Metaverse är och hur utveckligen ser ut så kan du läsa mer om det här

Vart finns krypto?

Eftersom krypto blir mer och mer populärt så finns det numera överallt. Vi ser redan att ”in game” valutor, som är fiktiva valutor inåt i spel, som du ofta kan handla cosmetics och fördelar till dig själv i spelet, byts ut mot krypto. Micro transaktioner som är små belopp ofta betalda månadsvis blir även mer och mer populära. BMW annonserade precis att de i framtiden funderar på att inleda prenumerationer på funktioner i deras bilar så som säte värmare. I dessa fallen kan det vara mer attraktiv av att använda sig utav krypto eftersom det har ett universellt värde utan några växelkurser och avgifter.

Sammanfattning

Idag har du möjlighet att handla med bitcoin och andra kryptovalutor i affärer och på nätet. Troligtvis kommer detta bli mer och mer vanligt i framtiden och vara ett solklart val för både butiker och e-handel att acceptera krypto.

Krypto kan även vara ett bra sätt att motverka inflation och andra ekomiska svårigheter. Även fall alla inte kommer göra som El Salvador så kommer bitcoin fungerar som ett verktyg för att styra rätt på ekonomin.

Eftersom micro transaktioner blir mer och mer vanligt så tror vi att i framtiden så kommer detta vara en av en av kryptos starkaste marknader.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *