Hur analyserar man krypto 2022?

Diagram över hur bitcoin har gått de senaste månaderna. Detta kan användas i din analys.

Vad ska man titta efter på en analys?

Att göra en övergripande analys kan vara ett bra alternativ innan du gör din investering. Att lita blint på Tiktok-influensers och internet baserad impulser är ofta ett bra sätt att förlora sina pengar. Detta är pga att dessa analyser antigen kommer med ett intresse av att trissa upp valutan för att själv sälja eller att man i stort sätt chansar för att kunna vara först med att säga ” jag förutspådde detta” ifall den flyger.

Lättast är att hitta en intressant krypto och sedan göra din egna analys. Är du oerfaren kan denna guiden hjälpa dig att göra din investeringar lite mer grundliga och med större sannolikhet att lyckas.

Läs fler av våra krypto-nyheter genom knappen här

Vilka webbsidor erbjuder bäst statistik ?

Det finns ett enormt utbud av hemsidor som erbjuder verktyg som man kan använda vid analyser. Den sidan vi använder av oss är coinmarketcap.com. CoinmarketCap erbjuder väldigt mycket information samlat på ett och samma ställe. Allt från historiska priser, volym, coinmarketcap och senaste nytt med automatiska twitterflöde som besökare kan rösta om det känns trovärdigt eller icke trovärdigt. Detta gör att du kan få en bra uppfattning om senaste nytt endast är ett rykte / rugpull eller om det är sant.

Det finns såklart många andra sidor som erbjuder likande tjänster men vi tycker att coinmarketCap är ett bra alternativ.

Hur läser jag av diagrammen?

Det är lätt att överrumplas av information och att avgöra vilket som är viktigt och vilket du kan se förbi är svårt. Såklart desto fler faktorer du överväger och lägger till i din ekvation desto bättre blir din analys men gemene man sitter inte inne på den kunskapen och då finns det några nyckeltal du ska leta efter.

  • Trend

Har valutan en positiv eller negativ trend och vad beror det på? Ofta svänger kryptos i vågor. Man ser ofta en stark negativ / positiv trend de senaste timmarna/dagarna eller veckorna. Förstå vad det är som gör att krypton rör sig i denna riktningen är ett viktigt steg för att kunna förutspå framtiden. Kolla historiken och senaste nyheterna för att skapa dig förståelse. Att kolla volymen kan också vara en ide för att förstå fall det är många som säljer just nu eller om tradig volymen är låg.

  • Nyheter och sociala medier

När du skapat dig en bättre förståelse varför trenden är som den är så kan du leta efter nyheter som kan påverka framtiden. På Marketcapcoin får du en bra överhängande uppfattning om de senaste nytt i twitter-världen med direktlänkar från de med mest trovärdighet och förståelse från kryptovärlden. Du ska ju självklart även läsa våra artiklar på kryptofy för att få viktigt och trovärdig information.

När du vet vilken krypto du ska köpa så är det dags att välja plånbok. På våra recensioner på de hetaste plånböckerna kommer du kunna välja den plånboken som passar dig! Läs de här

Slutsats

Att förstå grunderna inom krypto och kunna göra en lätt analys kan vara skillnaden på en positiv utveckling och ditt värsta köp någonsin. Du behöver inte köpa 100 olika analyserings verktyg och tillägg för att kunna genomför en ytlig research och ge dig själv en större chans att lyckas.

Förstå de senaste trenderna och vad beror dom på? Är det något stort på gång, har någon viktig inflytelserik person gjort något stort eller pratat positivt om valutan (ex Elon Musk på dogecoin)? Är detta något som bara pumpar upp / ned priset just nu eller är detta faktiskt en betydande förändring som gör att priset bör stiga och sedan stanna där?

Kolla volymen, är det många som säljer av och varför? ( Ex ETH inför deras merge) Är det ett bra tillfälle att fylla på plånboken eller är det dags att släppa dina coins för att en Crash är oundviklig och återköp är ett bättre alternativ ( Ex Terra luna)

När analysen är gjort är det dags för att handla dina kryptos. Är du osäker på vart du ska köpa dina coins kan du kolla in vår topplista som berättar vad varje exchange erbjuder och vilka som bör passa dig!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *